YDKsport

Wil je het maximale uit je training en herstel halen? Neem contact op voor een intake.

Waar staat YDKsport voor

Ik sta voor verantwoord bewegen en het naar je zin hebben. Dit is voor iedereen van belang: zowel bij professioneel of recreatief sporten, maar ook bij sporten voor en na de zwangerschap. In mijn ogen is verantwoord bewegen dat je eerst de oefeningen goed kunnen uitvoeren, om daarna pas op te bouwen in belasting en intensiteit. Dit voorkomt onnodige blessures. Met creatieve oefeningen breng ik spelelementen in de trainingen. Dit zorgt voor plezier en een competitief element.

Lees hieronder verder over mijn visie en missie van YDKsport

YDKSport

Investeer in jezelf je bent het meer dan waard!

YDKsport staat voor meer dan alleen sporten en bewegen. Het gaat om jouw persoonlijke doelen en groei. Plezier hebben tijdens het sporten. Positief naar jezelf (gaan) kijken. Samen met mij of de groep gesprekken aangaan, ervaringen opdoen, vragen stellen, emoties kunnen uiten of misschien verbindingen leggen. Doen wat voor jou goed voelt en wat bij jou past. Jezelf of anderen inspireren, uitdagingen aangaan en je grenzen verleggen. Je bewust worden van je levensstijl en je voedingspatroon, beweegpatroon en daarnaast het luisteren naar je lichaam en het nemen van voldoende rust. Ik coach je hierbij.

In mijn trainingen sta ik voor een behoedzame aanpak voor ieder individu. Bij mij staat lichaamshouding voorop! Je zult daarmee soms mogelijk het gevoel krijgen afgeremd te worden in je enthousiasme. Toch is het van belang eerst ervoor te zorgen dat je oefeningen juist uitvoert, voordat je gaat opbouwen in gewicht en intensiteit. Hierin verschilt mijn aanpak met veel van mijn collega sportcoaches. Naast lichaamshouding train je als eerste om een sterke en stabiele romp te krijgen.  Dit is de basis om van daaruit verder te bouwen. Een stabiele romp zorgt voor een betere houding en meer stabiliteit. Dit is de juiste basis om vervolgens kracht, conditie en flexibiliteit op te bouwen. Door op deze wijze te trainen wordt de kans op overbelasting en blessures verlaagd.

Voordelen van sporten

Sporten verbeterd je weerstand en werkt stress verlagend. Je lichaam maakt meer endorfine aan en dat maakt je gelukkiger. Je vergroot de kennis over je eigen lichaam, krijgt meer controle en inzicht in je eigen kunnen en daarmee groeit je zelfvertrouwen en je doorzettingsvermogen. Sporten stimuleert  je bloedsomloop en zuurstof opname, waardoor je concentratievermogen, motoriek en coördinatie groeit. Sporten heeft verder een positieve invloed op je spieren, gewrichten en botten, en het stimuleert je ademhaling en stofwisseling. Als gevolg van sporten wordt je energieker en krijg je een beter slaapritme. En nu heb ik het alleen nog maar over voordelen op de korte termijn. Er zijn ook vele gezondheidsvoordelen op de langere termijn.

Heb ik je kunnen overtuigen? kijk dan op de andere pagina’s van mijn website voor meer informatie.