HIT Training

Wil je een keertje meedoen? Meld je snel aan voor een proefles

HITT training

Een flinke dosis motivatie en GO!  Dan is een voldaan gevoel gegarandeerd!

Tijdens de trainingen kunnen we gebruik maken van HITT (High Intensity Interval Training). Je voert op een hoge intensiteit verschillende oefeningen uit in een korte tijdsduur. We wisselen deze intensieve/ explosieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of met rust tot het punt van uitputting. Door de korte tijd die je hebt per oefening ga je elke keer weer tot het uiterste en blijf je je lichaam continu uitdagen.

Tijdens de training mixen we verschillende sporten samen en passen verschillende trainingsvormen en beweegvormen toe als hardlopen, traplopen, krachttraining en spelvormen. De oefeningen variëren van squats, battle ropes tot push ups en jumping jacks. De trainingen bevatten daarnaast functionele, alledaagse bewegingen. Hierdoor voelen de bewegingen natuurlijk. We maken gebruik van lichte gewichten en werken met veel herhalingen. Op deze manier worden alle spiergroepen aangesproken en blijft continu de hartslag hoog. Door te blijven combineren en variëren is de training aantrekkelijk, afwisselend en verveelt de training nooit. Hierdoor gaat de tijd snel en is het rondje of de training zo voorbij.

De trainingsintensiteit wordt volledig op jouw niveau afgestemd waardoor de trainingen geschikt zijn voor ieders niveau. Met deze trainingsvorm bouw je sneller conditie, spierkracht uithoudingsvermogen en explosiviteit op. Je zult je fitter en energieker voelen en het geeft een boost aan doorzettingsvermogen.

Een belangrijk voordeel van HITT is dat het je stofwisseling een boost geeft. In de korte tijd van hoge intensiteit zorgt het voor een snellere vetverbranding en een hogere calorieverbranding na afloop van de training. Dit blijft nog zo’n 2 uur verhoogd na de training. Hoe intenser de HITT hoe effectiever de AfterBurn zal zijn.

Het doel tijdens de training is dan ook om jezelf maximaal in te zetten tijdens de oefeningen.

Ga je niet buiten je comfort zone of voel je je niet uitgeput na de training. Dan heb je waarschijnlijk deze keer niet het beste uit jezelf gehaald en is er minder resultaat.

Ben je er klaar voor? Let’s go!

Wist je dat!

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat HIIT een waardevolle toevoeging is aan een trainingsprogramma. Je wordt er fitter door, de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert, bloedwaarden (zoals bloeddruk, cholesterol) verbeteren en HIIT kan je helpen om af te vallen. Alleen bereik je met HIIT dezelfde (of soms zelfs grotere) gezondheidseffecten in een korter tijdsbestek dan de traditionele kracht- en duurtrainingen.

  • Voor elk niveau
  • Verbeterd zowel cardio als kracht
  • Spier opbouwend
  • Traint uithoudingsvermogen
  • Zeer effectief voor vetverbranding
  • Verhoogde stofwisseling tot ver na de work-out.
  • Na de training een endrofine boost
  • Krijgt er meer energie van
  • Toename doorzettingsvermogen
  • Bij hart en vaat ziekte altijd eerst in overleg met huisarts of specialist.

Meedoen?

Iedere woensdag 08:45 tot 09:45, donderdag van 19:30 tot 20:30 uur en op zondag van 09:30 tot 10:30 uur, is er een bootcamples. Het zijn afwisselende lessen waarin circuit training, HIT-training, core-training en boksen, of combinaties hiervan aanbod komen. Wil je een keertje meedoen? Meld je dan snel aan voor een proefles! Dit kan door te bellen of te appen naar 0615594413, of via de button aanmelden op deze pagina.

Bekijk hier ons rooster