Core training (moderne Pilates)

Wil je een keertje meedoen? Meld je snel aan voor een proefles

Onze romp (het korset van spieren rondom je rug, buik en bekken) is de belangrijke kern van ons lichaam. Die hoort sterk en dus goed getraind te zijn. Veel klachten of blessures ontstaan door een gebrek aan sterkte en stabiliteit in onze rompspieren. Dit geld voor dagelijkse activiteiten, zittend werk, maar ook voor veel sportbeoefenaars, op elk niveau. Een sterke romp zorgt voor stabiliteit en verlaagd blessuregevoeligheid.

Met pilates train je het hele lichaam, de focus ligt vooral op rompstabiliteit. Tijdens de les voer je verschillende oefeningen uit. Je maakt gebruik van lichaamsweerstand en traint op deze manier de verschillende spiergroepen. Je traint op houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling. Het is een effectieve work-out die spiergroepen versterkt en rekt om zo een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Meedoen?

Iedere vrijdag ochtend  is er een Core training (pilates) van 9.15-10.15 in Podiumhuys zaal 3. Wil je een keertje mee doen? Meld je dan snel aan voor een gratis proefles! Dit kan door te bellen of te appen naar 0615594413 of klik op de button aanmelden.

Bekijk hier ons rooster