Fit Mama Running (Coming Soon!)

Wil je een keertje meedoen? Meld je snel aan voor een proefles

Kun je echt niet meer wachten om je loopschoenen aan te trekken en weer je oude rondje te gaan rennen? Even dat moment voor jezelf, de frisse lucht en de natuur om je heen!

Ben jij 4 – 6 maanden geleden bevallen en heb je geen zwangerschaps gerelateerde klachten meer. Bij voorkeur heb je de voorbereiding op de trap treden gevolgd bij het FITmama programma, en kun je op onderstaande vragenlijst alle vragen beantwoorden met JA dan is FITmama Running iets voor jou!

Waarom zijn we zo voorzichtig met het starten met hardlopen;

Uit wetenschappelijk onderzoek komt het adviseren om pas na 4 tot 6 maanden te starten met het opbouwen van hardlopen. (Zoals opbouw bij FITmama progress) Hierbij is van belang dat er geen zwangerschaps gerelateerde klachten zijn. Zoals diastase-, bekken -bodem-, houdings- klachten. Klachten als urineverlies kunnen door hardlopen worden verergerd, omdat je lichaam de extra druk niet aankan. Daarnaast kan je risico lopen om later tijdens de menopauze vervelende klachten hieraan over te houden, zoals incontinentie of verzakkingsklachten. Maar ook je hormoonhuishouding is nog 6-12 maanden na de bevalling aanwezig in je lichaam. Als je borstvoeding geeft duurt dit nog langer. Hierdoor zijn je banden en gewrichten losser, waardoor je gevoeliger bent voor blessures. Het herstellen van lichamelijke klachten aan rug- nek en schouders door het tillen, bukken, dragen en bepaalde houdingen tijdens en na de zwangerschap zijn van essentieel belang voor het starten met hardlopen. Het belangrijk dat wanneer je wil starten met hardlopen dat je lichaam een goede nachtrust heeft en uitgerust voelt. Dat er voldoende focus aanwezig is om gecontroleerd te kunnen hardlopen. Veel denken dat hardlopen makkelijk is. Even je schoenen aan en gaan, maar dat is hardlopen zeker niet.

Een speciaal ontwikkelde testen reeks van 10 oefeningen laat zien of je lichaam klaar is na de bevalling om te starten met hardlopen. Deze oefeningen worden tijdens de Fitmama progress les toegepast en daarnaast blijven deze oefeningen in de running training terugkomen. Weet je of je lichaam klaar is om te gaan starten met hardlopen?

Tijdens de FITmama running training werken we aan het opbouwen van conditie, kracht, core en mobiliteit. We maken gebruik van specifieke trainingsoefening gericht op het versterken en opbouwen van het lichaam tijdens het hardlopen.

Ondertussen leer je tijdens de training de juiste looptechniek aan. Je zult merken dat dit voor het lichaam wennen is. Maar al snel word je hierin behendig en zal het hardlopen veel aangenamer zijn. Met een geleidelijke opbouw van loop oefeningen zoals korte intervaltrainingen breiden we uiteindelijk uit naar de 5 km.

Wanneer?

(Comming Soon)

Deze training zal in het voorjaar starten bij voldoende aanmeldingen. Heb je interesse? neem contact met mij op door te klikken op contact of te bellen of te appen naar 0615594413.

Contact