Fit Mama Pilates (Coming Soon!)

Wil je een keertje meedoen? Meld je snel aan voor een proefles

Heb je behoofte aan meer rust en low impact bewegen en wil je graag ontspannen, fit, flexibel en in balans blijven tijdens je zwangerschap en na de bevalling? Dan is Fitmama Pilates iets voor jou.

Tijdens je zwangerschap heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden. Dat vergt kracht en uithoudingsvermogen van je spieren. Pilates is hiervoor uitermate geschikt omdat je rustig en geconcentreerd je rug, buik en bekken in optimale conditie brengt en houdt. Met pilates vergroot je de controle op je spieren en blijf je fit en vitaal. Daarnaast bereid je je lichaam voor op de bevalling.

Na de bevalling is pilates een goede methode om je stabiliteit en kracht op een verantwoorde manier weer op te bouwen. Vaak is na de bevalling het eigen lichaamsgevoel sterk veranderd. Spieren die niet meer gemakkelijk gecontroleerd “samen” werken. Dit vraagt aandacht en geduld om weer de nodige controle en het bewustzijn over deze spieren terug te krijgen. Dit kan na 5-6 weken na de bevalling, als het goed voelt.

Pilates is ook geschikt als je al wat langer geleden bent bevallen en je weer je reguliere training hebt hervat maar merkt dat de controle over je “spierkorset” dus onder andere je diepe buikspieren en bekkenbodemspieren nog niet optimaal is en/of wanneer je pijnklachten hebt rondom het bekken.

Pilatesoefeningen zijn actieve, dynamische oefeningen voornamelijk op de mat. Die je helpen bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling om zo een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Je traint op een effectieve manier de buik-, bekken -bodem, rugspieren, billen en benen. Deze spieren beschermen en ondersteunen je spierkorset, om zo klachten te voorkomen. Hiermee kunnen zwangerschaps klachten zoals lage rugklachten, bekkenklachten, bekkenbodemklachten en incontinentie problemen voorkomen worden.

Tijdens de pilates les kunnen ook yogaoefeningen worden toegevoerd die specifiek gericht zijn op het ontspannen van het hele lichaam, zoals de buik en het heupgebied. De training wordt afgesloten met een yoga ontspanningsoefening. Voor volledige ontspanning van lichaam en geest.

We maken tijdens de training gebruik van ons eigen lichaamsgewicht of klein materiaal zoals pilatesballen en flex-banden, kussens, bolsters en dekens. Door de kleine groepsgrote tijdens de pilates les is er voldoende ruimte en aandacht voor jouw specifieke behoeften, vragen en (voorkoming van) klachten die zich tijdens je zwangerschap en na de bevalling kunnen voordoen.

  • Houdt je liever van actiever ipv meer ontspanning dan is Fitmama core les uitermate geschikt.
  • Het is ook een hele mooie combinatie om te kiezen voor low en high impact zwanger en bevallen trainingen.
  • Tijdens de zwangerschap kun je tot ongeveer 16 weken de reguliere oefeningen van pilates volgen door een gespecialiseerde zwanger en bevallen pilates trainer.

Wanneer

(Coming Soon)

Spreek het je aan en wil je graag een gratis proefles volgen?  Meld je dan snel aan. Dit kan door te klikken op contact of te bellen of te appen naar 0615594413.