Starten met sporten na de bevalling

Interesse? Neem contact met ons op

Voel je je goed en ben je toe om verder aan je eigen herstel te gaan werken.

Na 5-8 weken (minimaal 8 bij keizersnede) is het verantwoord om je spierkorset geleidelijk te gaan trainen. Onder spierkorset verstaan wij alles wat bij de romp hoort. Doe dit onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer of fysiotherapeut. Waarin de oefeningen samen gecontroleerd op het juiste niveau en in het juiste tempo worden getraind om zo naar een optimaal herstel te bouwen.

Spieren van het diepe core systeem

Het kan zijn dat het verstandig is om eerst een aantal training 1 op 1 te trainen om hierna door te stromen naar de groepstraining. Dit advies gaat altijd in samenspraak met betreffende trainer.

 • Lichamelijke Klachten tijdens de zwangerschap
 • Een pittige bevalling
 • Zware kraamtijd
 • Diastase
 • Urineverlies of andere ontlasting problemen
 • Pijnlijk en of drukkend gevoel onder in buik of bekkenbodem
 • Pijn rondom de bekken, onderrug en buik
 • Terug op gezond gewicht (overgewicht)
 • Aansterken van de core spieren (buik – rug – bekkenbodem)
 • Opbouw van jouw conditie en spierkracht na een medische zwangerschap of bevalling/ keizersnede.
 • Op verwijzing van een bekkenfysio of verloskundige
 • Specifiek doel

Is het spierkorset voldoende hersteld. Dit kan vanaf 6 -8 weken, maar vaak zie je dat het herstel van het spierkorset pas na 2-3 maanden of langer goed is hersteld.

Hierna is je lichaam toe aan de volgende stap. Het opbouwend gaan trainen van het volledige lichaam. Daarbij staan kracht, conditie, klachten, en de samenwerking met het spierkorset centraal. Om zo alle spiergroepen weer gecontroleerd te gaan leren samenwerken.

Werkt jouw spierkorset goed samen als je een squat uitvoert?

De trainingen worden sportiever en afwisselender, maar zijn aangepast op de fase van je lichamelijke herstel. Naarmate je vorderingen kan de training uitdagender, intensiever en krachtiger worden. Naarmate je eigen groei en zowel die van de baby groeit het gewicht van het trainingsmateriaal mee. De volgende stap kan worden gezet bij goed herstel na 4-6 maanden.

Lukt het jouw om trampoline, touwtje of oefeningen te springen? Of misschien wil je graag weer gaan hardlopen, maar hoe bouw je dit veilig en verantwoord op?!

Hieraan ga jij werken tijdens de vervolg trainingen Fitmama Progress.

Je zult gaan merken dat je algehele fitheidsniveau en motivatie toenemen en zult gaan ervaren dat je je fitter en energieker voelt. Gun jezelf dat moment van aandacht en herstel van jouw lichaam! Dan ben je hierna klaar om deel te gaan nemen aan je eigen reguliere sport!

In de zwangerschap praten we over het trimester waarin je zit en na de bevalling in weken en maanden. Op het gebied van sporten na de bevalling in welke maand en op welke trap treden je staat. Om zo te streven naar een goed herstel.

Zorg voor voldoende koolhydraten en eiwitten voor en na je training, want borstvoeding vraagt veel energie. In het begin kost het wel zo’n 600 tot 1000 calorieën per dag. Daarnaast moet je echt veel extra vocht drinken, tijdens het trainen en ook de rest van de dag (en nacht). 

Wanneer?

Deze training is op aanvraag. Samen zullen we een dag en tijd afspreken. Een afspraak maken kan door te bellen of te appen naar 0615594413.

Bekijk hier ons rooster