Gezonde leefstijl

Interesse? Neem contact met ons op

Gezonde levensstijl is hierbij van essentieel belang.

Bewegen tijdens en na de zwangerschap is dan ook ontzettend goed voor jou en heeft een positieve invloed op jou en het kindje (het is wetenschappelijk bewezen). Daarnaast is je lichaam tijdens de 9 maanden, maar ook lang daarna nog onder invloed van hormonen (langer als je borstvoeding geeft) en evt. bij komende klachten. Neem deze klachten serieus en ga ermee aan de slag. Het doel van bewegen is om je mentaal sterk en fit te (blijven) voelen tijdens je zwangerschap, je fysiek voor te bereiden op de bevalling of keizersnede.

Belangrijk is dat je gaat trainen bij een gecertificeerd coach/trainer voor zwanger en bevallen vrouwen. Om veilig en verantwoord te kunnen sporten. Maar vooral wat ik belangrijk vind is, waar je mee in gesprek kunt.  Over bijvoorbeeld vragen en of klachten. (Coach, ik heb veel harde buiken of urine verlies wat kan ik hieraan doen?)

Tijdens jouw 9 maanden zwangerschap zijn de training afgestemd op de fase van je zwangerschap. Maatwerk trainingen voor jou persoonlijke situatie.

Starten kan in elk trimester. Je kunt doortrainen tot je bevalling of tot zolang jij je goed voelt.

Ben je een echte topsporter of sportfanaat en wil je graag je eigen sport blijven uitvoeren zoals crossfit of hardlopen. Zorg dan dat je dit samen met een gespecialiseerde trainer doet. Die kijkt 1 op 1 met je mee en zorgt voor aanpassingen in het veilig en verantwoord sporten.

Tijdens de zwangerschap werk je tijdens de training aan conditie, kracht, spierkorset, mobiliteit en vitaliteit. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan specifieke oefeningen op het gebied van dagelijkse bewegingen en houdingen. Dragen, Tillen en bukken.

Ook is er aandacht voor specifieke doelen, klachten, ademhaling, lage rug, bekken -bodem. Maar ook voor bv. overgewicht en zwangerschapsdiabetes. Het bespreken van zwangerschaps gerelateerde onderwerpen of vragen staat mede centraal.

Wie wil er nou niet zich 9 maanden fit voelen! Dat is de investering in jezelf en je kindje meer dan waard!

Wanneer?

Deze training is op aanvraag. Samen zullen we een dag en tijd afspreken. Een afspraak maken kan door te bellen of te appen naar 0615594413.

Bekijk hier ons rooster