Kraambed periode

Interesse? Neem contact met ons op

Na de bevalling is je lichaam hard aan het werk om te herstellen van de zwangerschap, bevalling of keizersnede. Adviezen zijn 6 weken na de bevalling en 8 weken na de keizersnede dat alles weer mag. Maar is dat verantwoord?

Hoe voelt jouw lichaam na deze periode? Uit onderzoeken blijkt dat een volledig herstel van je lichaam 9 maanden tot 2 jaar nodig heeft.

Kijk naar jezelf en naar jouw zwangerschap, bevalling of keizersnede. Iedereen is anders, ook jij.

 

Hier start je kraambedperiode, ook wel 4de tremester genoemd of de eerste stap op de trap herstellen. Jouw lichaam heeft 9 maanden topsport en topprestatie geleverd. Zie en behandel je lichaam alsof het een flinke sportblessure heeft opgelopen. Een blessure die tijd, aandacht, rust en oefeningen nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen herstellen zodat je hier in de toekomst geen extra hinder door ondervindt. De 1ste weken na de geboorte kunnen voelen als een rollorcoaster, met nieuwe ervaringen en emoties. Probeer 1 slaapje van je kindje zelf ook te slapen, als dit lukt. Tijdens deze 6 weken herstelperiode is het belangrijk om een duidelijk plan met wensen, behoefte en een duidelijk herstel -plan te hebben. Dat je weet wat je kunt verwachten en waarop je moet letten, welke oefeningen of bij wie je om advies kunt vragen. Doe de www.bekkenbodemceck.nl om te kijken wat je score is van jouw bekkenbodem.

Maar vooral geniet samen van deze mooie bijzondere periode.

Wanneer?

Deze training is op aanvraag. Samen zullen we een dag en tijd afspreken. Een afspraak maken kan door te bellen of te appen naar 0615594413.

Bekijk hier ons rooster