Fit Mama Core

Wil je een keertje meedoen? Meld je snel aan voor een proefles

Ben je onlangs bevallen en wil je graag weer rustig en verantwoord het sporten gaan opbouwen. Dan is FITmama core echt iets voor jou! Tijdens de zwangerschap veranderen je lichaam en je hormonen. Ondertussen heeft jouw romp de baby gedragen. De eerste stap op weg naar een goed herstel van je lichaam na de bevalling is om te beginnen bij de basis: je romp!

FITmama herstel is een gecontroleerde hersteltraining die past bij deze fase. Het is goed voor je lichaam om vanaf 5 a 6 weken na je bevalling je spierkorset te gaan trainen als dit goed voelt. Met gerichte oefeningen bouw je langzaam aan het herstel van verschillende spiergroepen. Daarbij geef ik uitleg over het belang van trainen van de juiste spieren, om klachten van urineverlies en diastase te voorkomen. De training is ook geschikt voor als je langer geleden bent bevallen en merkt dat je nog rug-, bekken- of diastase klachten hebt.

De focus tijdens de FITmama core ligt op:

  • Herstellen van je romp, door het versterken van buik- en rugspieren en je bekkenbodem;
  • Rompspieren gecontroleerd laten samenwerken en oefenen op kracht;
  • Ademhaling, aan- en ontspannen van je bekkenbodem;
  • Goede spanning en sluiting van je diastase;
  • Goede houding en mobiliteit van je romp.

*De baby kan eventueel aanwezig zijn bij de binnen training.

Wanneer

Wil je een keert meedoen bekijk het rooster? Meld je dan snel aan voor een proefles! Dit kan door te klikken op aanmelden of te bellen of te appen naar 0615594413.

Bekijk hier ons rooster